Nagy Sándor szobrászművész emlékkiállítása a Csepel Galériában

  15 Feb 2018

  • Ezernél is több kőszobrot alkotott Nagy Sándor szobrászművész, akinek tiszteletére emlékkiállítása nyílt a Csepel Galériában. A Csepeli Városkép és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Szobrász Szakosztálya szervezte kiállítást Urbán Ágnes művészettörténész rendezte és nyitotta meg.

A néhai szobrász egy kis szabolcsi faluban, Bujban született 1923-ban sokgyermekes család sarjaként. A kiállításon résztvevő Gábor Magda feleségével több mint hatvan évig éltek és dolgoztak együtt. Mindig szeretettel és kíváncsisággal fordultak a világ, az emberek, a kollégák felé. Külön-külön, de művészházaspárként is a szakma nagy öregjeiként tekintettek rájuk a művésztársak – emlékezett vissza beszédében Urbán Ágnes. Hozzátette: „A művész a kő szerelmese volt. Mindig a kőtömb maga, a benne megbúvó szobor szelleme irányította, már a faragás előtt meglátta az anyagban benne rejtőző formát vagy munka közben talált rá a figurára. Fáradhatatlan következetességgel faragta szobrait.”

A kiállítás március 2-ig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (Csete Balázs u. 15. tel.: 278-0711).

Fotó: Tóth Beáta

kiallitas-foto-toth-be_opt kiallitas2-foto-toth-b_opt